KOE 10-daagse 2020: Ieder kind heeft recht op geluk

In verband met de coronamaatregelen hebben we al onze activiteiten voor de KOE 10-daagse afgelast.

De KOE 10-daagse is door de coronacrisis anders verlopen dan we hadden bedacht. Onze plantjesactie was op 11 maart al afgerond en heeft ruim € 750,- opgebracht voor Kans voor een Kind! Dank aan alle leerlingen en hun ouders, buren, bekenden en familie en Bloem-kado De Jong. Het was een prachtige actie die letterlijk kleur heeft gebracht in de onzekere dagen.

Betrokken bij een ander

Wij vinden het belangrijk om leerlingen te verbinden met elkaar en met de samenleving. We willen hen meegeven dat het goed is ook iets voor een ander te doen. Daar wordt niet alleen de ander, maar ook jijzelf een stukje gelukkiger van. Stichting Kans voor een Kind komt voor ons zowel fysiek als gevoelsmatig dichtbij. Er zijn helaas ook dicht bij huis veel kinderen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld ziekte. Door ons samen in te zetten voor deze stichting hopen we heel wat kinderen een beetje geluk te brengen.

Verbonden met de wereld

Samen zijn wij KOE: we willen verbinden en verbonden zijn. Binnen de scholen en de organisatie zetten wij een vertrouwde omgeving neer en blijven we samen bouwen aan een toekomst. Dat komt voort vanuit onze identiteit. Vanuit onze overtuiging samen ontwikkelen, omdat we geloven dat onderwijs bijzonder en goed moet zijn. Niet alleen voor onze eigen scholen en in het onderwijs: we kijken ook naar de wereld om ons heen. Met de KOE 10-daagse leren we kinderen betrokken te zijn bij hun omgeving.

Wij kleuren de wijk

De kinderen van de Menkotoren brengen kleur in het leven van kinderen via Kans voor een Kind. Zij gaan bloeiende plantjes verkopen voor € 1,- per stuk. Natuurlijk willen we de klassen uitdagen om zoveel mogelijk plantjes te verkopen. Wij geven kleur aan de wijk in de KOE 10-daagse!

Verder werken we in de KOE 10-daagse aan ons Jeelo-project ‘Inrichten van je eigen omgeving’. In het kader daarvan komt er een kunstenaar in de klassen die met de kinderen Kunst in Delftsblauw gaat maken. 

De onderbouw gaat 16 en 17 maart zwerfafval opruimen in de wijk. Zo laten we zien dat we ons verbonden voelen met onze omgeving. Want de KOE 10-daagse sluit prima aan bij ons motto: basisschool Menkotoren: verbonden met de wereld.