KATHOLIEK ONDERWIJS ENSCHEDE (KOE)

KOE 10-daagse 11 t/m 22 maart 2019

Katholiek Onderwijs Enschede in actie voor Stichting Kans voor een Kind!

Van 11 t/m 22 maart 2019 vindt alweer de derde editie van de KOE 10-daagse plaats. Tien werkdagen lang worden op alle aangesloten scholen verschillende activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Het belooft een spektakel te worden, want dit jaar komen ook alle directeuren - letterlijk - in beweging!

Tijdens de 10-daagse staat de missie en visie van KOE centraal: leerlingen verbinden met elkaar en met de Enschedese samenleving. Waarom? Omdat we onze leerlingen mee willen geven dat het belangrijk is om soms wat voor een ander te doen en… dit bovendien ook heel leuk kan zijn!

Kans voor een Kind

Dit jaar is, net als vorig jaar, gekozen voor Stichting Kans voor een Kind. Want ook in Twente zijn er veel kinderen die het door bijvoorbeeld ziekte niet gemakkelijk hebben. Natuurlijk hebben deze kinderen recht op geluk. Kans voor een Kind wil daar aan bijdragen door hartenwensen te vervullen. Door ons in te zetten voor deze geweldige stichting hopen we heel wat wensen in vervulling te laten gaan!

Sportieve aftrap

Op maandag 11 maart wordt de KOE 10-daagse op een sportieve wijze afgetrapt: alle schooldirecteuren komen in beweging tijdens een estafetteloop van school-naar-school. De start is vanaf de Moutlaan, waar Rob van der Vegt op ludieke wijze naar de Bonifatius gaat. Fietsend, (hard)lopend, steppend of misschien wel op een skippybal… De directeuren zetten alles op alles om geld in te zamelen voor het goede doel!

Kom ook in beweging en doe mee!

Er is van alles te beleven op de basisscholen tijdens de KOE 10-daagse! Benieuwd wat er allemaal georganiseerd wordt?

Ons programma:

maandag 11 maart

Om 8.30 uur doen we met het hele kindcentrum een muzikale warming-up op het plein. Personal trainer Murat Son zorgt dat iedereen de dag gezond begint en dat juf Karin en kinderen van groep 7 goed op weg kunnen naar de Liduinaschool in Lonneker om 8.45 uur. Zij laten zich sponsoren voor Kans voor een Kind.

donderdag 21 maart

Alle groepen krijgen een workshop muziek/dans en beweging. Van 13.45-14.15 uur is er een voorstelling in de hal voor alle ouders en andere belangstellenden. We vragen geen entree, maar wel een vrije gift voor Kans voor een Kind.

OPEN HUIS OP 21 MAART VAN 15-17 UUR

Van 15-17 uur houden we een open huis voor ouders van peuters. Ze kunnen kennismaken met onze basisschool, onze peuteropvang en de BSO. Dus..bent u nog op zoek naar peuteropvang en/of een basisschool? Kom naar ons open huis.

vrijdag 22 maart

's Morgens is de Mad Science Show te gast voor onze leerlingen. Om 9.30 uur krijgen de kinderen van groep 1 t/m 4 een proefjesshow en om 10.15 uur de groepen 5 t/m 8.
's Middags gaan de leerlingen van de groepen 7 en 8 op stap. Ergens in Roombeek kunt u ze tegenkomen met een speciale act. Hopelijk trekt het de aandacht van het publiek en halen ze zo ook nog geld op voor Kans voor een Kind.

Bekijk hier onze flyer voor de KOE 10-daagse.  

Menkotoren: een KOE-school

Basisschool Menkotoren is één van de 17 KOE-scholen die Enschede en omgeving rijk is. KOE-scholen kenmerken zich als een hechte, betrouwbare, respectvolle en professionele leeromgeving. Scholen die leerlingen verbinden met elkaar en met de Enschedese samenleving en die hen een waardevol en inspirerend fundament voor hun verdere leven bieden. Een periode waar ze met veel plezier op terug zullen kijken. Meer informatie treft u in de nieuwsbrieven hieronder of op de site van KOE Enschede.

Koerier Juli 2018.pdf
Deel dit bericht